Biežāk uzdotie jautājumi!

Wrapper___________________

  • Vai manam mazulim vasarā ar Wrapper sedziņu nebūs pārāk karsti?

Nē, ar Wrapper sedziņu nebūs par karstu arī vasarā. Poliestera vilnas viena no svarīgākajām īpašībām ir siltuma regulēšanas funkcija, tādēļ mazulim nekad nebūs par karstu. Atkarībā no laika apstākļiem Wrapper sedziņu var lietot gan aizvērtu, gan atvērtu.

  • Kam domātas Wrapper sedziņā iestrādātās aukliņas?
Savelkot Wrapper sedziņas sānos iestrādātās aukliņas, Jūs variet izveidot kapucīti ap mazuļa galviņu, jo mazuļi zaudē lielāko daļu siltuma caur tieši caur galvu. Vienmēr pārliecinieties, ka aukliņas ir kārtīgi  noslēptas sānu kabatiņās un lipeklis ir kārtīgi aizlīmēts.
  • Kādēļ Wrapper sedziņai nav atveres autokrēsliņa drošības jostām?
Lodger kompānijai Jūsu mazuļa drošība vienmēr ir pirmajā vietā. Ja Wrapper sedziņa būtu aprīkota ar šīm atverēm, tad tā vairs neatbilstu drošības prasībām, kas ir obligātas, lai šo sedziņu varētu izmantot arī kā spēļu paklājiņu. Turklāt, satiksmes negadījuma gadījumā, Jums ir jāvar izņemt Jūsu mazuli no automašīnas sēdeklīša ar divām darbībām. Tieši šī iemesla dēļ Wrapper sedziņa nav domāta izmantošanai automašīnas sēdeklīšos, jo Jums būtu nepieciešams vairāk par divām darbībām, lai izņemtu mazuli no automašīnas.
  • Kā es varu izmantot savu Wrapper sedziņu?

Wrapper sedziņu Jūs variet izmantot mājās, rotaļu procesā, kā mīkstu spēļu paklājiņu vai kā ietinamo sedziņu. Gultiņā vai ratiņos, kā siltu sedziņu jaciņas vietā. Dodoties pie ārsta, vai apciemojot draugus. Dodoties ceļojumā, tādējādi Jūsu mazulim vienmēr būs līdzi sava sedziņa.

  • Es nevaru izvēlēties starp kokvilnas un poliestera vilnas Wrapper sedziņu.

Tie ir divi dažādi produkti, kas lieliski papildina viens otru.

Wrapper kokvilnas mazuļa ietinamā sedziņa galvenokārt ir paredzēta, lai Jūsu mazulis būtu siltumā, kamēr Jūs viņu barojiet, vai arī vecmātes vizītes laikā. Šo sedziņu Jūs variet izmantot arī kā spēļu paklājiņu rotaļām.

Poliestera vilnas sedziņa ir lielāka un veidota, lai Jūsu mazulim būtu silti pastaigu laikā, vai ceļojumā. Šī sedziņa ir ideāli izmatojama kā spēļu paklājiņš gan telpās, gan ārpus telpām.

  • Vai manam mazulim ir nepieciešams vilkt jaciņu, ja mēs lietojam Wrapper sedziņu?

Wrapper sedziņa var aizstāt jaciņu. Pateicoties tam, ka Wrapper sedziņa ir ērti un ātri atverama un aizverama, Jūs variet regulēt Jūsu mazuļa temperatūru. Izmantojot šo sedziņu, nav nepieciešams apģērbt mazuli īpaši silti. Ja arā ir patīkami laika apstākļi, Jūs variet izmantot Wrapper sedziņu, daļēji atvērtu. Pateicoties tam, ka Wrapper sedziņa ir izgatavota no 100% poliestera vilnas, tai ir īpaši augsta gaisa caurlaidība un tā lieliski regulē mazuļa ķermeņa temperatūru.

  • Kā ir jāmazgā mana Wrapper sedziņa?

Wrapper Poliestera vilnas sedziņa

  • Izstrādājums ir ērti mazgājams.
  • Nelietojiet veļas balinātāju, vai mīkstinātāju.
  • Žāvējiet produktu izkarinot, vai arī veļas žāvētājā (aukstajā režīmā).
  • Negludiniet.
  • Iesakam pirms mazgāšanas aizlīmēt visus lipekļus.

Wrapper kokvilnas sedziņa

  • Pirmoreiz mazgājot izstrādājumu, iemērciet to aukstā ūdenī vismaz stundu, lai izvairītos no izstrādājuma saraušanās. Kad auduma šķiedras ir pilnībā izmirkušas, Jūs variet to mazgāt veļas mazgājamajā mašīnā normālā režīmā 40ºC.
  • Lai kokvilna atkal būtu mīksta un pūkaina, veļas žāvētāju uzstādiet uz zemu temperatūru.
  • Iesakam pirms mazgāšanas aizlīmēt visus lipekļus.

Shelter____________________

  • Kam domāts Shelter slings?

Shelter ir multifunkcionāls mazuļa pārnēsāšanas slings un ietinamā sedziņa vienā. Jūs variet izmantot Shelter slingu uzreiz pēc mazuļa dzimšanas līdz aptuveni 5 mēnešu vecumam. Kad Jūsu mazulis iemācās patstāvīgi sēdēt, Jūs variet izmantot Shelter slingu, kā gurnu apsēju (līdz aptuveni 18 mēnešu vecumam / 12kg). Papildus līdz pat 12 mēnešu vecumam Jūs variet izmantot Shelter slingu kā ērtu un siltu ietinamo sedziņu automašīnas sēdeklītim, tādējādi aizstājot jaciņu.

  • No kāda vecuma drīkst lietot Shelter slingu?

Shelter slingu drīkst lietot uzreiz pēc mazuļa dzimšanas (minimālais svars – 3.5kg). No brīža, kad mazulis pats prot sēdēt, to var izmantot kā gurnu apsēju (līdz aptuveni 18 mēnešu vecumam / 12kg). Pirmā dzīves gada laikā Shelter slingu var izmantot arī kā silto sedziņu automašīnas krēsliņam.

  • Kam domātas aukliņas Shelter slinga apakšā?

Ar šīm aukliņām var ātri un ērti pielāgot Shelter slingu tieši Jūsu mazulim. Savelkot aukliņas ciešāk, vai palaižot vaļīgāk, slinga izmērus var regulēt atbilstoši mazuļa garumam. Tāpēc jau no pašas pirmās dienas, Jūsu mazulis sajutīsies drošībā pie Jūsu krūtīm, dzirdot Jūsu sirdspukstus.  Kad Jūsu mazulis paaugsies, palaidiet aukliņas vaļīgāk un turpiniet lietot savu Shelter slingu.

  • Manam mazulim plānots dzimt vasarā. Kuru Shelter slingu man izvēlēties?

Viss atkarīgs no tā, kā Jūs vēlaties izmantot Shelter slingu. Shelter ir multifunkcionāls slings, kuru var izmantot no mazuļa dzimšanas brīža kā slingu un vēlāk, kad mazulis prot sēdēt patstāvīgi, kā gurnu apsēju (Līdz aptuveni 18 mēnešu vecumam). Pirmā dzīves gada laikā Shelter slingu var izmantot arī kā silto sedziņu automašīnas krēsliņam.

Shelter poliestera vilnas slings ir galvenokārt piemērots lietošanai ārā, savukārt Shelter kokvilnas slings paredzēts lietošanai iekštelpās vai gada siltajos mēnešos ārā.

  • Kā pareizi lietot Shelter slingu?

Spiediet šeit, lai apskatītu lietošanas instrukciju.

  • Kāpēc mazulis slingā ir jānēsā horizontālā pozīcijā (embrija pozā)?

Pirmos dzīves mēnešus mazulis ir jāpārnēsā embrija pozā. Pirmo 3-4 mēnešus mazulis pats vēl nevar noturēt savu galviņu un pārnēsājot mazuli nepareizi, rodas papildu slodze uz mazuļa kaklu un mugurkaulu. Pārnēsājot mazuli horizontāli / embrija pozā, ķermenis tiek optimāli atbalstīts.

  • Kāpēc automašīnas sēdeklīša drošības jostas sprādzējas virs Shelter slinga, nevis zem tā?

Rūpējoties par drošību, visi mūsu izstrādājumi tiek plaši testēti slavenās testēšanas organizācijās. Saskaņā ar drošības prasībām, satiksmes negadījuma gadījumā, Jums ir jāvar izņemt Jūsu mazuli no automašīnas ar divām darbībām.Pirmā darbība ir drošības jostu atsprādzēšana un otrā – mazuļa izņemšana no automašīnas. Shelter slings atbilst visām šīm prasībām (EN:13209-2:2005 normatīva mazuļu slingiem), jo automašīnas sēdeklīša drošības jostas tiek aizsprādzētas virs slinga.

  • Vai Shelter slingu var izmantot visos automašīnas sēdeklīšos?

Shelter slingu var izmantot visos automašīnu sēdeklīšos ar 3 un 5 punktu drošības jostām, jo tās tiek aizsprādzētas virs slinga.

  • Mans mazulis slingā slīd uz leju, vai viņš tādējādi nevar nosmakt?

Ja Jūsu mazulis Shelter slingā slīd uz leju, Jums ir jāsavelk stingrāk aukliņas, kas atrodas slinga apakšā, tādējādi pielāgojot slinga izmērus tieši Jūsu mazulim. Ja aukliņas būs pareizi savilktas, mazulis neslīdēs pārāk dziļi slingā.

Jums nav jāuztraucas, ka mazulis slingā varētu nosmakt, jo Shelter slinga materiālam ir ārkārtīgi augsta gaisa caurlaidība. Lai par to pārliecinātos, Jūs variet pamēģināt papūst cauri slinga materiālam. Lodger Shelter slings ir testēts vācu kompānijā TÜV un pilnībā atbilst visiem standartiem!!! Ir svarīgi saprast, ka ikviens produkts ir jālieto saskaņā ar tā lietošanas instrukciju. Atšķirībā no ASV, Eiropā ir izstrādāts bērnu pārnēsāšanas palīglīdzekļu drošības standarts – EN13209-2:2005 (Spiediet šeit, lai iegūtu plašāku informāciju par EN drošības standartu).

  • Kā es varu mazgāt savu Shelter slingu?

Shelter poliestera vilnas slings

  • Izstrādājums ir ērti mazgājams.
  • Nelietojiet veļas balinātāju, vai mīkstinātāju.
  • Žāvējiet produktu izkarinot, vai arī veļas žāvētājā (aukstajā režīmā).
  • Negludiniet.
  • Iesakam pirms mazgāšanas aizlīmēt visus lipekļus.

Shelter kokvilnas slings

  • Pirmoreiz mazgājot izstrādājumu, iemērciet to aukstā ūdenī vismaz stundu, lai izvairītos no izstrādājuma saraušanās. Kad auduma šķiedras ir pilnībā izmirkušas, Jūs variet to mazgāt veļas mazgājamajā mašīnā normālā režīmā 40ºC.
  • Lai kokvilna atkal būtu mīksta un pūkaina, veļas žāvētāju uzstādiet uz zemu temperatūru.
  • Iesakam pirms mazgāšanas aizlīmēt visus lipekļus.

Bunker____________________

  • Vai ar Bunker sedziņu manam mazulim vasarā nebūs par karstu?

Bunker vissezonas mazuļa ietinamā sedziņa sastāv no divām daļām. Mīkstas, izņemamas poliestera vilnas oderītes (Booster) un siltas sedziņas. Pateicoties tam, ka abas šīs daļas var lietot gan kopā, gan atsevišķi, Bunker sedziņa būs piemērota visiem gadalaikiem. Ļoti aukstās ziemas dienās lietojiet abas daļas kopā. Siltākā laikā lietojiet Bunker sedziņu bez oderītes. Vasarā izmntojiet tikai Booster oderīti, kā mīkstu ieklāju automašīnas sēdeklītim, vai ratiņiem.

Bunker mazuļa ietinamā sedziņa ir izgatavota no adīta poliestera vilnas auduma, tāpēc tam ir auksta gaisa caurlaidība un tas labi “elpo”.

  • Vai Bunker sedziņu var izmantot jebkuros bērnu ratiņos?

Bunker mazuļa ietinamo sedziņu var lietot jebkuros bērnu ratiņos, kam ir 5 punktu drošības jostas. Kad Jūsu mazulis paaugas, Jūs variet turpināt izmantot savu Bunker sedziņu arī sēžamratos (līdz pat 3 gadu vecumam).

  • Kam domātas aukliņas Bunker sedziņas sānos?
Savelkot Bunker sedziņas sānos iestrādātās aukliņas, Jūs variet izveidot kapucīti ap mazuļa galviņu, jo mazuļi zaudē lielāko daļu siltuma caur tieši caur galvu.
Kad vien nepieciešams, savelciet aukliņas, izveidojot kapucīti un Jūsu mazulis vienmēr jutīsies silti un komfortabli savā Bunker sedziņā.
Vienmēr pārliecinieties, ka aukliņas ir kārtīgi  noslēptas sānu kabatiņās un lipeklis ir kārtīgi aizlīmēts.
  • Cik ilgi es varu turpināt izmantot savu Bunker sedziņu?

Bunker mazuļa ietinamā sedziņa ir universāla vissezonas sega, tāpēc to var izmantot ļoti ilgi. To var izmantot gan sporta ratos, gan sēžamratos, tāpēc kamēr vien izmantosiet ratiņus, varēsiet izmantot arī savu Bunker sedziņu (līdz aptuveni 3 gadu vecumam). Salīdzinot ar citām mazuļu ietinamajām segām, kuras var izmantot vien pāris mēnešus vai gadu.

  • Kāda ir atšķirība starp Bunker sedziņu un citu ražotāju līdzīgām segām?

Pateicoties klipšu aizdarei Bunker sedziņu ir daudz ērtāk lietot kā citu ražotāju līdzīgas segas, kam ir, piemēram, rāvējslēdzēja aizdare. Lai dotos pastaigā, viss, kas Jums jādara, ir jāievieto Jūsu mazulis ratiņos un, pārlokot sedziņas malas vienu pār otru, jāaizlīmē klipši.

  • Vai Bunker sedziņas iekšējo oderīti var iegādāties arī atsevišķi?

Jā, Lodger produktu sortimentā ir iespējams iegādāties šīs oderītes arī atsevišķi. Šī produkta nosaukums ir Booster! Tā lieliski noderēs ja oderīti, kas ir iekļauta Bunker sedziņas komplektā, gribēsiet izmazgāt. Booster oderīte ir pieejama sešās ļoti košās krāsās un tās der jebkurā Bunker sedziņā. Pateicoties šīm oderītēm, Jūs variet padarīt savu Bunker sedziņu īpašu, vai, piemēram, pieskaņot tās krāsu mazuļa ratiņu krāsai. Spiediet šeit, lai apskatītu visas Booster oderītes krāsas.

  • Kā es varu mazgāt savu Bunker sedziņu?
  • Izstrādājums ir ērti mazgājams.
  • Nelietojiet veļas balinātāju, vai mīkstinātāju.
  • Žāvējiet produktu izkarinot, vai arī veļas žāvētājā (aukstajā režīmā).
  • Negludiniet.
  • Iesakam pirms mazgāšanas aizlīmēt visus lipekļus.


Booster___________________

  • Vai Booster oderīte der visās Bunker mazuļa ietinamajās segās?

Jā, Booster oderīti var savietot ar jebkuru Lodger bunker mazuļa ietinamo segu.

  • Vai Booster oderīte der visos mazuļu ratiņos?

Booster oderīte der jebkuros mazuļu ratiņos ar 5 punktu drošības jostām. Tāpat kā Bunker sedziņu, arī Booster oderīti var izmantot gan sporta ratos, gan sporta ratos, tāpēc Jūs to varēsiet izmantot ļoti ilgi.

  • Kā mazgāt manu Booster oderīti?
  • Izstrādājums ir ērti mazgājams.
  • Nelietojiet veļas balinātāju, vai mīkstinātāju.
  • Žāvējiet produktu izkarinot, vai arī veļas žāvētājā (aukstajā režīmā).
  • Negludiniet.
  • Iesakam pirms mazgāšanas aizlīmēt visus lipekļus.

Bubbler___________________

  • Līdz kādam vecumam var  izmantot Bubbler dvielīti?

Pateicoties Bubbler dvielīša lielajiem izmēriem. to var izmantot ļoti ilgi. Līdz aptuveni 6 gadu vecumam.

  • Kā es varu mazgāt savu Bubbler dvielīti?
  • Pirmoreiz mazgājot izstrādājumu, iemērciet to aukstā ūdenī vismaz stundu, lai izvairītos no izstrādājuma saraušanās. Kad auduma šķiedras ir pilnībā izmirkušas, Jūs variet to mazgāt veļas mazgājamajā mašīnā normālā režīmā 40ºC.
  • Lai kokvilna atkal būtu mīksta un pūkaina, veļas žāvētāju uzstādiet uz zemu temperatūru.

Dreamer__________________

  • Vai Dreamer sedziņa ir droša lietošanai mazuļa gultiņā?

Dreamer sedziņa ir izgatavota no adīta 100%  kokvilnas auduma, kas, pretēji austajiem audumiem, ir īpaši elpojošs un lieliski regulē siltumu. Tādēļ šī sedziņa ir droša Jūsu mazulim. Dreamer sedziņa ir pretalerģiska un nesaveļas. Svarīgi ir arī tas, ka šī sedziņa nesatur AZO grupas krāsvielas un formaldehīdu.

  • Cik ilgi es varēšu izmantot savu Dreamer sedziņu?

Dreamer sedziņa galvenokārt ir paredzēta mazuļa gultiņai. Taču pateicoties lielajam izmēram, Jūs to varēsiet izmantot arī vēlāk, lai, piemēram, vēsā vakarā sasildītos.

  • Kā es varu mazgāt savu Dreamer sedziņu?
  • Pirmoreiz mazgājot izstrādājumu, iemērciet to aukstā ūdenī vismaz stundu, lai izvairītos no izstrādājuma saraušanās. Kad auduma šķiedras ir pilnībā izmirkušas, Jūs variet to mazgāt veļas mazgājamajā mašīnā normālā režīmā 40ºC.
  • Lai kokvilna atkal būtu mīksta un pūkaina, veļas žāvētāju uzstādiet uz zemu temperatūru.

Lover_____________________

  • Kā mazgāt manu Lover mīļlupatiņu?
  • Pirmoreiz mazgājot izstrādājumu, iemērciet to aukstā ūdenī vismaz stundu, lai izvairītos no izstrādājuma saraušanās. Kad auduma šķiedras ir pilnībā izmirkušas, Jūs variet to mazgāt veļas mazgājamajā mašīnā normālā režīmā 40ºC.
  • Lai kokvilna atkal būtu mīksta un pūkaina, veļas žāvētāju uzstādiet uz zemu temperatūru.

Hopper___________________

  • Kāpēc uz Hopper guļammaisiņa rāvējslēdzēja ir 3 slēdži?

Hopper guļammaisiņā iestrādāti 3 slēdži, lai Jūs to varētu izmantot arī automašīnas sēdeklītī un lai varētu ērti apmainīt mazulim autiņbiksītes.

  • Kā es varu mazgāt savu Hopper guļammaisiņu?
  • Pirmoreiz mazgājot izstrādājumu, iemērciet to aukstā ūdenī vismaz stundu, lai izvairītos no izstrādājuma saraušanās. Kad auduma šķiedras ir pilnībā izmirkušas, Jūs variet to mazgāt veļas mazgājamajā mašīnā normālā režīmā 40ºC.
  • Lai kokvilna atkal būtu mīksta un pūkaina, veļas žāvētāju uzstādiet uz zemu temperatūru.